Nieuwsbrief Constru Casa

Help ons Sulma´s huis te bouwen!
Sulma en haar man Isaias wonen in een klein gehuchtje vlak buiten Antigua Guatemala. Ze wonen samen met hun vier opgroeiende kinderen in een klein huisje gemaakt van golfplaten. Ze hebben geen vloer in de kamer en leven dus op de koude aarde. Ook hebben de golfplaten hun beste tijd wel gehad. Isaias werkt als loonwerker en maakt daarmee veel uren, waarmee hij net het eten voor hun gezin kan betalen.

De omstandigheden waarin ze wonen levert de nodige problemen op voor het gezin. Door de gaten in de golfplaten worden de vloer en meubels vaak nat als het regent. Het leven in een vochtige, kille ruimte levert de nodige gezondheidsproblemen op, ze zijn regelmatig ziek.

Als je een bijdrage wilt leveren voor het bouwen van een goede woning voor Sulma, Isaias en hun vier kinderen, klik dan op de link.

Doneren

Het gezin heeft een betere woning nodig om hun leefomstandigheden te verbeteren. Sulma geeft aan dat het een grote zegen in hun leven zal zijn als ze in een beter huis mogen en dat ze haar kinderen zal stimuleren hun school af te maken en hun dromen na te jagen. 

 


Wist je dat… onze woningen ecologisch worden gebouwd?

 

Constru Casa woningen zijn ontworpen om zo min mogelijk effect op het milieu te hebben. De huizen worden gebouwd met een structuur van metalen pinnen, wat betekent dat we heel weinig beton gebruiken (in vergelijking met de betonnen kolommen, zoals die traditioneel in Guatemala worden gemaakt). Terwijl we donaties op de best mogelijke manier gebruiken en steeds kijken naar de individuele behoeften van elk gezin, kunnen families verschillende onderdelen bij hun nieuwe Constru Casa huis ontvangen waarmee we een milieubewuste levensstijl aanmoedigen. 

De ecologische Constru Casa woningen worden afgewerkt met een stuclaag gemaakt uit klei en waarin dus geen cement wordt verwerkt. De woningen hebben tegenwoordig deuren die we maken van gerecyclede pallets en een dakgoot, die afvoert op een waterton, waardoor de familie water voor eigen gebruik tot haar beschikking heeft.

 
Families kunnen een waterfilter ontvangen, waarmee ze regenwater kunnen zuiveren tot gezond en veilig drinkwater. En gezinnen die nog op open vuur koken, kunnen een goede kookoven krijgen, die gezond en veilig is in gebruik. Tegenwoordig plaatsen we ook zonnepanelen voor de gezinnen die slecht toegang hebben tot elektriciteit.

 

Ook hebben we programma´s waarmee we families helpen met fruitbomen, moestuintjes, groenvoorziening, afvalverwerking, etc. Alles is gericht op het verantwoord omgaan met het milieu en bewustwording bij de gezinnen!

Bezoek onze website voor meer informatie over onze ecologische bouwstijl.

Word ambassadeur voor stichting Constru Casa

Wat is een ambassadeur?
Een ambassadeur van Constru Casa in Nederland geeft voorlichting over de missie van Constru Casa en de impact van het werk in Guatemala. Je deelt in je netwerk informatie over hoe wij gemeenschappen, die in extreme armoede leven in Guatemala, helpen in hun ontwikkeling, met programma´s op het gebied van duurzame huisvesting, gemeenschapsgebouwen en begeleiding en training. Je probeert zo mensen betrokken te laten zijn bij het werk dat we doen om te helpen ‘bouwen aan een beter leven in Guatemala.
Hoe word je ambassadeur?
Het enige wat je hoeft te doen is een e-mail sturen naar secretaris@construcasa.nl  en ons laten weten dat je ambassadeur wilt worden. Wij zullen dan contact met je opnemen.

De stichting beschikt over flyers, banners, beeldmateriaal, teksten en presentaties die je kan gebruiken om een boodschap te brengen en het bewustzijn onder je familie, vrienden, kennissen of collega’s te vergroten.

Word ook ambassadeur voor Constru Casa en draag bij aan het veranderen van het leven van arme families in Guatemala!