Het Passion nieuwsbrief

De lange zomer van 2018

Alle deuren open, flessen water naast het bed. ‘s Morgens staan we op en doen we met elkaar het hoogst noodzakelijke …. de moestuin water geven en wat klusjes op Het Passion. In de middag zoeken we vertraagd de schaduw op. Achter de Deel, aan een strandje. ‘s Middags drinken de echte mannen nog koffie, de rest drinkt fris of water. Er hangt een bijzondere sfeer van activiteit en loomheid, de tv staat nauwelijks aan. ‘s Avonds spelen we Kub of Molky. Fanatiek, met plezier. De stemming is goed. Het huis zit vol met gasten, vrijwilligers en begeleiding.

Een korte schets van een gemiddelde dag op Het Passion. Het is goed om samen te zijn, met elkaar, hoe divers we ook zijn. En natuurlijk schuurt het soms of knettert het af en toe. En vanwege een slechte nacht komen we niet uit bed of duiken er weer snel in. Toch heerst er een sfeer van dragen en verdragen. De een helpt de ander en de ander staat weer klaar om mee te helpen.

Het leven delen met elkaar, in schoonheid en lelijkheid geeft houvast, rust en veiligheid. En dat is wat we nodig hebben. Zonder angst vertellen wat je bezighoudt, doen wat je kan en waardering krijgen om wie je bent. Dat is waar we naar verlangen, waar de gasten van Het Passion naar verlangen. Het valt me telkens weer op dat die veiligheid de gasten verder brengt, een klein stapje naar herstel.

Doet u mee? Een werkvakantie in september of in het najaar? Van harte welkom. Een donatie kan ook.
Uw gift en deelname is van waarde. Voor onze gasten en voor uzelf.

Een goede zomer verder gewenst, ook namens de rest van het team

Luuk Krol
Directeur