Avonturenbrief

Christine van Stenis, September 2019

Lieve lezers, in deze (voorlopig) laatste brief een terugblik op de afgelopen periode en een vooruitblik op wat (mogelijk) komen gaat. De DTS is namelijk ten einde gekomen en een periode van bezinning en rust is aangebroken.

Dit keer weinig leeswerk dankzij een filmpje van 10 minuten waarin de afgelopen 7 weken Zuid Afrika zijn samengevat. Alle teamgenoten vertellen in een paar seconden wat God (onder andere) heeft gedaan.

 

Afronding DTS
Bij terugkomst vanuit Zuid Afrika (en de andere helft studenten vanuit Indonesie) zijn alle studenten nog 1 week onder de pannen geweest bij JmeO. Een week waarin we met elkaar gereflecteerd op alles wat God in beide landen gedaan heeft. Ook een week om stil te staan bij de mooie en moeilijke dingen die we kunnen verwachten bij thuiskomst. –> Hoe fijn het zal zijn om familie en vrienden weer te ontmoeten en ook hoe ingewikkeld het kan zijn om alles wat we hebben meegemaakt te delen. Voor sommige al bekend wat de volgende stappen zijn bij thuiskomst en voor sommige nog een ontdekkingsreis.

En wat nu?
Voor mij is dit laatste het geval. Voorafgaand aan de DTS heb ik mijn baan opgezegd en mijn auto verkocht. Dit was duidelijk de bedoeling en het voelt nog steeds als een juiste stap. Ondanks de uitdagingen & onzekerheden die hierbij komen kijken..
Met alles wat ik heb mogen ervaren tijdens de DTS en Outreach voel ik mij enorm aangevuurd om door te gaan in het werk als zendeling. Waar en hoe is een vraag, met de zekerheid dat ik vanuit de rust die de komende weken mag zijn een duidelijke richting zal ontvangen. Een richting die al meer vorm heeft gekregen.

Tijdens de DTS kwam op de achtergrond het idee in mij op om meer betrokken te gaan zijn bij JmeO te zijn als staff medewerker. Ik heb het aan God voorgelegd en het vervolgens losgeslaten. Tot het moment waarop ik benaderd werd vanuit JmeO met de vraag of ik wil overwegen om als staff medewerker op de functie van DTS leiden aan de slag te gaan. Dit ervaar ik als bijzonder en spannend. Bijzonder om door te gaan in waar mijn hart vol van is geworden: Als dagelijkse taak anderen discipelen om God beter te leren kennen en Hem bekend te maken. En door dit heen zelf geestelijk doorgroeien. Spannend om dat dit zal betekenen dat ik nog meer mag leren vertrouwen en overgeven op praktische manier aan Gods leiding en voorzieningheid.

Maar eerst eens even de tijd nemen om uit te rusten, te reflecteren & alles een plekje te geven, te genieten van ontmoeting met vrienden en familie en tijdens deze periode te bidden over deuren die open of dicht mogen gaan. Te bidden over duidelijke richting voor volgende stappen.

Bijzonder.. en spannend.

 

IMG-20190905-WA0014
IMG-20190905-WA0003
IMG-20190905-WA0015
IMG-20190905-WA0004

 

Gebedspunten
• Dank aan God dat Hij door gaat met het werk wat Hij begonnen is in Zuid Afrika en Indonesië
• Bid voor goede verbindingen met het thuisfront en een fijne periode van bijkomen en processen.
• Bid voor moed en vertrouwen in het vinden en nemen van volgende stappen. En Gods voorzienigheid in wat hiervoor nodig is.
• Kracht, richting & Wijsheid in het samenzijn met Andreas. Hij die in staat was om mij te laten wandelen in de weg die ik mocht gaan en die samen met mij zoekt naar richting voor de toekomst.

 

IMG-20190905-WA0017
IMG-20190905-WA0008
IMG-20190905-WA0016
IMG-20190905-WA0012

Nogmaals grote DANK aan allen die betrokken zijn geweest op verschillende manieren. Middels gebed, bemoedigingen, een luisterend oor en financieel.
Ik voel me gesteund en bemoedigd om te ervaren hoe ik deze periode omringd ben geweest hierin. Gezegend zal je zijn in wat je gegeven hebt. Want zo zegt God: ”Geef, dan zal er ook aan jou gegeven worden: een goed gevulde, aangedrukte, geschudde, overlopende maatbeker zullen de mensen je geven. Want de maat waarmee jij andere mensen meet, daarmee zul jij ook gemeten worden.” Lukas 6:38

 

”Gezegend wie op de HEER vertrouwt,
wiens toeverlaat de HEER is.
Hij is als een boom geplant aan water,
zijn wortels reiken tot in de rivier.
Hij merkt de komst van de hitte niet op,
zijn bladeren blijven altijd groen.
Tijden van droogte deren hem niet,
steeds weer draagt hij vrucht.”
Jeremia 17:7-8