Agro-Shop Amudat

Rocks Foundation is al jarenlang betrokken bij opbouw projecten in Amudat-Oeganda. We doen dit onder de paraplu van ZOA. Amudat behoort tot de armste en droogste gebieden van Uganda.De projecten hebben betrekking op: scholing van kinderen, bee-keeping, irrigatie en het efficiënt omgaan met het beschikbare water enz.Ook willen we bevorderen dat de inwoners in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het opzetten van een Agro-shop. De lokale boeren hebben in Amudat geen mogelijkheden om essentiele producten te kopen die ze nodig hebben om hun land te bewerken of hun vee te verzorgen. In Amudat wordt ook regelmatig markt gehouden. Vanuit de wijde omgeving komen de boeren met hun vee naar Amudat voor handel en verkoop in vee. Steeds meer wordt Amudat een centraal punten en is er veel verkeer. Ideaal voor een dergelijke Agro-shop!

Inmiddels zijn er 2 ondernemers gevonden die de handen ineen slaan en deze shop gaan beginnen. Het pand is gehuurd en de verkoop is reeds gestart. We hebben besloten een lening te verstrekken voor 3 jaar van in totaal 30k, waarvan Rocks Foundation 1 van de geldschieters is. Tevens zijn we via een adviseur ter plaatse direct betrokken bij de ontwikkelingen en kunnen via hem de ondernemers dienen van tips en adviezen.

De verwachting is dat de shop in een duidelijke behoefte zal voorzien en snel zal groeien in producten en service pakket.