Constru Casa nieuwsbrief

Beste vrienden van Constru Casa,

Mei is een speciale maand voor alle moeders, speciaal in Guatemala en met Constru Casa geven we daar altijd extra aandacht aan.

Voor een huisvrouw in afgelegen gebieden in Guatemala is er altijd veel werk te doen, helemaal als de familie in armoede leeft en niet voldoende middelen heeft om rond te komen.
Deze maand mei hebben we moeder Aminta in het zonnetje gezet. We hebben rondom moederdag een social media campagne gevoerd, om geld in te zamelen voor de bouw van een goed en veilig huis voor Aminta en haar kinderen.

Haar vorige huis, in het dorpje San Carlos Alzatate (departement Jalapa), was verwoest toen de stormen ETA en Iota november vorig jaar over het land raasden. We hebben al een flink aantal donaties ontvangen, maar we zijn er nog niet helemaal.

We hopen op nog meer donaties, zodat we ons doel bereiken om Aminta en haar kinderen een veiliger huis te geven.

Dankjewel! namens het Constru Casa team

 

Project uitgelicht
Momenteel zijn we druk bezig met het bouwen van 25 huizen en 60 toiletten in het dorpje Xepatan. Dit kunnen we doen met de hulp van Selavip Foundation en bijdragen van donateurs uit Nebraska (VS). We dragen met dit project bij aan een veilige en gezonde gemeenschap.
Dankjewel Selavip, Ron en vrienden uit Nebraska voor jullie bijdragen aan een beter leven in Xepatan!

Marcelo Yaqui woont in Xepatan en is een waar leider binnen de gemeenschap, hij is een mooi voorbeeld van toewijding en liefde voor anderen. Hij is erg dankbaar dat de projecten die we uitvoeren in Xepatan bijdragen om zijn dorp tot een heuse model gemeenschap te vormen. Met dank aan alle donateurs die ‘zijn’ gemeenschap schoner, mooier en veiliger maakt.

“Deze gemeenschap is mijn leven; ze zijn mijn familie. Xepatan is nu een paradijsje dankzij Ron en de andere donteurs. Dank jullie wel en dank aan Constru Casa”

– Marcelo Yaqui.

 

“Gracias”    
Team Constru Casa

Ons team in Guatemala
Graag heten we Brendon Burgett en Sara Ritchie welkom in ons Constru Casa team! Zij komen allebei uit de Verenigde Staten en hebben beiden eerder in de binnenlanden van Guatemala gewoond. Ze gaan vol enthousiasme meehelpen om arme families een beter leven te geven. Zij gaan allebei werken bij promotie en communicatie en we zijn erg blij dat ze ons team komen versterken!
“Bienvenidos a Constru Casa!”

Draag bij, klik hier om een familie hoop voor de toekomst te geven

Elke dag dromen vele families van een stenen huis. Laten we er samen voor zorgen dat deze dromen uitkomen.
Jij kunt helpen een verandering te brengen in de levens van arme families in heel Guatemala. Help ons alsjeblieft met een donatie en vorm met ons de Constru Casa familie.
Wij blijven met volle gedrevenheid “bouwen aan een beter leven in Guatemala”.

Dankjewel!
Het Constru Casa team

“Roep de cavalerie”
Vanwege de COVID-19 pandemie hebben we vele maanden niet met vrijwilligers kunnen werken aan onze projecten. Maar, begin april kwamen de eerste vrijwilligers weer bij ons helpen! “Roep de cavalerie” is de naam van een groep Amerikaanse oorlogsveteranen, die meehielpen bij de bouw van een huis voor Joaquin Simaj Tepaz, in een dropje bij het Meer van Atitlan. Heel veel dank aan Dana, Melvin, Matt en Scott voor jullie fantastische en harde werk!

“Onze veteranen hadden een geweldige ervaring, om als vrijwilliger met Constru Casa te bouwen in het afgelegen gebied in Guatemala.
Constru Casa heeft ons heel goed geholpen bij de logistiek, het vervoer en het waarborgen van de veiligheid, in tijden van de Covid-pandemie. Onze groep heeft geen enkel probleem ondervonden en we zullen zeker terugkomen om met Constru Casa te samenwerken in projecten!”- Scott Wimman, Cavalerie.

Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, help je niet alleen de gezinnen en projecten die wij ondersteunen, maar het brengt je ook een unieke en mooie ervaring, of je nu alleen of in een groep komt helpen.
Lijkt het je wat om vrijwilligerswerk te doen in Guatemala? Klik dan hier voor meer informatie. We staan klaar om vrijwilligers te verwelkomen bij Constru Casa en zullen je aan een geweldige ervaring helpen!